Betrouwbaar en snel, Taxi Luc brengt je wel !

 

Een kleine greep uit de geschiedenis......

 

The golden sixties.... Mijn moeder had een kapsalon op het Vrijwilligersplein te Hasselt "Coifeuse PENELOPE". Mijn vader, Paul Vanderstraeten, was werkzaam in de "Philips" te Hasselt. Zijn broers, Alfons en Louis, hadden reeds een taxi bedrijf waar hij geregeld een handje ging toesteken. Al snel kreeg hij de smaak te pakken en starte op 21/02/1963 zijn eigen taxi bedrijf.

Met een nieuwe Opel Kapitein reed hij fier door de Hasseltse straten.....Maar al snel schakelde hij over op een Mercedes.... waarna de andere gevolgd zijn!

De uitbatingsnaam was snel gekozen....TAXI PENELOPE. Het was het begin van een 35 jarige carriere! 35 jaar lang 24 op 24 en 7 op 7 was hij paraat om zijn klanten veilig naar hun bestemming te brengen.Meer dan 1000 koppels lieten het vervoer van hun huwelijks ceremonie verzorgen door TAXI PENELOPE!


Als kind mocht ik soms een taxiritje (koerske) meedoen en al snel leerde ik de telefoon te beantwoorden en zo een handje te helpen! Er was toen nog geen sprake van een gsm!

Vanaf mijn 21 ste mocht ik dan ook helpen om personen te vervoeren en ceremonies te verzorgen.


In 1998 gaat hij met pensioen, ik was toen woonachtig te Spanje en had daar enkele bedrijven en was dus niet in staat om zijn bedrijf hier in Belgie over te nemen. Dus besloot mijn vader om er gewoon mee te stoppen en zijn taxi vergunning in te leveren bij de Stad Hasselt.


Maar geboren in een "taxiwereld"......... dus..... back to the roots....


Op 25/02/10 richt ik dan mijn eigen taxi bedrijf op! "TAXI LUC"


Om een snelle en goede service te kunnen geven moest ik een man personeel aanwerven!

Een tweede voertuig, een tweede chauffeur....een derde...een vierde....

Stand na 6 maanden...... 4 Mercedes voertuigen, 7 chauffeurs en ik zelf


De vraag naar onze snelle en goedkope airportservice wordt steeds groter....onze koerierdienst is ook van start gegaan....


Verloop van ons tweede jaar :

Vanaf 01/01/11 zijn wij ook van start gegaan met het vervoer voor minder mobiele personen (ook weleens rolstoelvervoer genoemd).

Om te starten heb ik een Ford Transit gekocht met een electrische lift!

 

Tot binnenkort,

 

Mvg,

Luc Vanderstraten

Taxi Luc (2012)

Reservatie - Taxi

Prijslijst

Reservatie - Airport